Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nya ambassadörer för kvinnors företagande

909 företagare i Sverige har utsetts till ambassadörer för kvinnors företagande under 2013–2014. Andelensom driver aktiebolag har ökat bland ambassadörerna, nära 70 procent driver aktiebolag. Tillväxtverket fick totalt närmare 1 250 intresseanmälningar från företagare som vill engagera sig i att utveckla entreprenörskapet i Sverige.

Tillväxtverkets ambassadörsprojekt ingår i regeringsuppdraget Främja kvinnors företagande, som bidrar till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Sedan starten 2008 har ambassadörerna träffat drygt 127 000 personer.


– Detta är en bekräftelse för mig, eftersom jag är uppvuxen i ett annat land och verksam i en mansdominerad bransch. I Sverige måste vi bli bättre på att ta till vara på kompe­tensen hos människor med utländsk bakgrund. Anledningen till att jag är vd är att min svenske mentor trodde på mig, säger Mara Maric, vd för Orsa Lamellträ AB i Dalarna.


– Ambassadörskapet är ett hedervärt och viktigt uppdrag. Företagande är tillväxtmotorn i samhället och det känns fantastiskt roligt att försöka bidra till att fler kvinnor startar företag, säger Anette Stavenow Mansnérus producent på Pophunters Film & TV AB i Uppsala.  

 

– Det är fantastiskt att så många företagarkvinnor vill vara med och utveckla entreprenörskapet i Sverige. Det behövs fler förebilder som fler kan identifiera sig med. Att det nu är fler större och växande företag bland ambassadörerna kommer att ge ännu mer kraft i arbetet, säger Gunilla Thorstensson, programansvarig för Främja kvinnors företagande på Tillväxtverket.


Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet. Tillväxtverket driver programmet Främja kvinnors företagande som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Arbete med förebilder och föreställningar om företag och företagare är ett
sätt att synliggöra kvinnors företagande. Läs mer på
www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande

Följ programmet på https://twitter.com/#!/kvinnftg

 

Ytterligare information:

Gunilla Thorstensson, programansvarig
08-681 65 87

 


Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material