Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Om innovationskraft och möjligheter i äldreomsorgen

En bransch under omvandling - Hur ska vi ta tillvara på innovationskraften i vården och omsorgen till de äldre? Det är temat på en konferens om entreprenörskap inom vård och omsorg för äldre, som arrangeras av Tillväxtverket, Vårdföretagarna och projektet Äldreliv Nordost.

Äldreomsorgen har mycket att vinna på att kraften hos personal, brukare och anhöriga att se utvecklingsbehov och hitta smarta lösningar tas tillvara. Entreprenörer och företagare behövs för att fånga upp idéer och sprida dem – så utnyttjar vi idéerna fullt ut. På konferensen lyfts frågor som är avgörande för en god utveckling av äldreomsorgen och äldrelivsbranschen.

Medverkande: Kenneth Johansson, (C) ordförande i Riksdagens socialutskott, Dag Boman, grundare Capire, Per Törnvall, kommunchef Vaxholm stad, Kjell Alenius, VD Hörsam, Elisabet Sundelin, stabschef kvalitet och utveckling, Solna stad, Camilla Bäck, grundare Camillas Hemtjänst, Cecilia Halvars Öhrnell, Divisionschef Omsorg, Aleris, Dag Norén, projektledare Äldreliv Nordost och Sara Öberg. näringspolitisk expert Vårdföretagarna,.

Tid: Fredagen den 3 december kl. 9.00 -15.00

Plats: Hörsalen, Tibble gymnasium, Attundavägen 1, Täby

Arrangörer: Tillväxtverket, projektet Äldreliv Nordost och Vårdföretagarna.

Medias representanter är välkomna att delta under hela eller delar av dagen.

Detaljerat program bifogas som pdf.

Tillväxtverket arbetar offensivt för hållbar tillväxt i hela landet genom att underlätta företagande. En del i verksamheten är programmet för fler företagare inom vård och omsorg. Programmet ska bidra till utbildning av personer eller grupper som är intresserade av att driva offentligt finansierad vård och omsorg i privat regi, men också till att personer som arbetar med rådgivning ska få ökade kunskaper om vård- och omsorgssektorn. Under programperioden har sammanlagt 30 miljoner kronor vikts för olika insatser.

Ytterligare information

Anna Manhem, programmedarbetare, 08-681 96 44

anna.manhem@tillvaxtverket.se

Dag Norén, projektledare Äldreliv Nordost, 070-553 01 08,

dag.noren@hcmconsulting.se

 

Ämnen

Taggar

Regioner


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material