Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Tillväxtverkets överdirektör möter Bolagsverkets generaldirektör och medarbetare

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Tillväxtverkets överdirektör möter Bolagsverkets generaldirektör och medarbetare

Var: Bolagsverket

När: Tisdag den 17 maj kl 14.15

Tillväxtverket har under pandemin ansvarat för det största företagsstödet i svensk historia. Över 80 000 företag har fått beslut om stöd och över 40 miljarder har betalats ut.

Omfattningen av stödet har överträffat alla prognoser och Tillväxtverket skalade under kort tid upp sin verksamhet på ett sätt som saknar motstycke i svensk statsförvaltningshistoria. En avgörande framgångsfaktor i arbetet har varit ett nära och generöst samarbete mellan svenska myndigheter.

Bolagsverket i Sundsvall har under två års tid lånat ut ett 80-tal medarbetare som framför allt ansvarat för den support som funnits till för företagen i stödet. Bitvis har trycket på supporten varit mycket stort och över 500 000 samtal har tagits emot.

Från och den 1 juni upphör utlånet av personal från Bolagsverket. För att tacka för ett gott samarbete och ett ovärderligt stöd under pandemin reser Tillväxtverkets överdirektör Francisca Ramsberg till Sundsvall den 17 maj för att träffa Bolagsverkets generaldirektör Annika Stenberg samt personal.

I samband med detta bjuds media in för att träffa Francisca Ramsberg och Annika Stenberg och prata om arbetet med korttidsstödet och samarbetet mellan myndigheterna. 

Om ni önskar medverka mejla Tillväxtverkets Presschef Niklas Kjellberg niklas.kjellberg@tillvaxtverket.se 

Läs mer om stödet för korttidsarbete här: https://tillvaxtverket.se/om-t...


Regioner


Tillväxtverkets uppdrag är att i alla delar av Sverige främja näringslivsutveckling och hållbar regional tillväxt samt att förvalta och genomföra strukturfondsprogram. Vårt arbete handlar om att stärka företagens konkurrenskraft. Konkurrenskraft skapas av innovativa och växande företag som verkar i attraktiva regioner. Vi erbjuder kunskap om företag och regioner, nätverk för effektiv samverkan och finansiering som stärker näringslivet och regioners och kommuners utveckling.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191