Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Småländskt designhotell får Stora Turismpriset

Kosta Boda Art Hotel har skapat en ny designupplevelse och tilldelas Stora Turismpriset 2012. Priset delades ut i dag den 18 oktober på Svenska Turistgalan i Stockholm.

Stiftelsens motivering lyder:

”Pristagaren av Stora Turismpriset 2012 har med förnyande och innovativt tänkande förädlat ett djupt rotat kulturarv och hantverk genom att skapa en ny designupplevelse som uppmärksammats nationellt och internationellt.

Pristagaren har visat hur en stark och medveten satsning på en ny turistprodukt kan bidra till att stärka en turistdestination och till att förstärka, förnya och expandera ett tidigare starkt industriellt varumärke, en riktig nationalklenod. Pristagaren samverkar och samarbetar med andra företag och turismaktörer på sin destination och är en drivande motor för utveckling och kunskapsspridning om destinationens kärnverksamhet.”

Övriga finalister var Stockholms Kulturfestival, Gårdsjö Älgpark, Låsta Rum&Frukost, Urnatur Skogseremitage&Design, Kronocamping Böda Sand, Almedalsveckan, Eriksberg Vilt&Natur, Nordiska Akvarellmuseet, Herrgårdar i Värmland, Lerbäcks Teater, Wild Sweden/Kolarbyn Ecolodge, Peace&Love, Destination Järvsö och Destination Vemdalen.

 

För 19:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige.

 

Ytterligare information:

Patrick Fransson, vd Kosta Boda Art Hotel, 0701-690 590
Cecilia Schelin Seidegård, ordförande i Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, 0705-336 605

Agneta Florin, Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, 08-681 91 51

Anneli Sundström, pressdesk Svenska Turistgalan, 0702-503 591

 

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191