Gå direkt till innehåll
Hållbarhet som affärsidé  - tema för Startup-Sweden i höst

Pressmeddelande -

Hållbarhet som affärsidé - tema för Startup-Sweden i höst

Startups förändrar branscher och tar sig an nya utmaningar. Till årets tredje Boot Camp i Startup-Sweden söker vi digitala bolag som löser sociala och miljömässiga samhällsutmaningar och har hållbarhet som affärsidé.

Startup-Sweden är Tillväxtverkets satsning på mindre snabbväxande digitala bolag från hela Sverige. Under en intensiv vecka får bolagen tillgång till startup-scenen i Stockholm och kan utöka sitt nätverk med andra företag, finansiärer och möjliga partner. De får också utveckla sina kunskaper inom affärsutveckling.

Boot Camp 3 riktar sig till digitala startups med hållbarhet som affärsidé. Eller med andra ord: den riktar sig till startups som löser sociala och miljömässiga samhällsutmaningar genom digitala tjänster eller produkter – och därmed bidrar till en hållbar utveckling.

-Det finns redan idag fler digitala företag som bidrar till en hållbar utveckling, tex Welcome som en digital mötesplats för integration och Karma som minskar slöseri med livsmedel. Men vi behöver många fler. Vi kommer inte att nå FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling utan många nya djärva affärsidéer från entreprenörer som använder företagandet som ett verktyg för att möta samhällsutmaningar, säger Johanna Giorgi, hållbarhetsansvarig på Tillväxtverket.

Boot Camp 3 äger rum 11-15 september i Stockholm. 

I fjol deltog 40 startups från hela landet i Startup-Sweden. Ett av resultaten blev investeringar på närmare 30 miljoner kronor i några av bolagen.

Mer om Startup-Sweden och ansökan.

Ytterligare information:

johanna.giorgi@tillvaxtverket.se

marcus.liu@tillvaxtverket.se

arash.sangari@tillvaxtverket.se

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att bidra till att företag utvecklas genom att ta vara på digitaliseringens möjligheter. Startup-Sweden riktar sig till små snabbväxande företag med en produkt eller tjänst som bygger på en digital plattform.

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191