Gå direkt till innehåll
Sofisam.se – ny sajt om socialt företagande

Pressmeddelande -

Sofisam.se – ny sajt om socialt företagande

Sociala företag underlättar för människor att få ett arbete. Nu finns sajten sofisam.se som samlar kunskap, kontakter och information om socialt företagande.

Arbetsintegrerande sociala företag underlättar för människor att få ett arbete där arbetsplatsen är anpassad efter medarbetarna. Det skapar ett arbetsliv som passar fler. Den nya sajten sofisam.se vänder sig till potentiella och befintliga företagare som vill veta mer om hur man startar eller driver ett socialt företag.

På sofisam.se finns det mesta om arbetsintegrerade sociala företag:

  • information om att starta och driva sociala företag,
  • information om och kontaktuppgifter till sociala företag
  • handbok till stöd för myndigheter,
  • kunskapsbank för dig som vill veta ännu mer

Fakta om sociala företag:

Det finns cirka 300 arbetsintegrerande sociala företag i Sverige. Dessa företag har dubbla affärsidéer - att sälja varor och tjänster och att erbjuda platser för rehabilitering och arbetsträning. Det sker genom arbete i produktionen av de varor och/eller tjänster som företaget säljer. Viktigt är att verksamheten skapas utifrån medarbetarnas kunskaper och intressen.

Läs mer på sofisam.se

Bakom sajten står Tillväxtverket, Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan i samarbete med Sveriges Kommuner och Landsting och Skoopi - de arbetsintegrerande sociala företagens intresseorganisation.

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är att sprida sociala innovationer och bidra till fler och växande företag inom samhällsentreprenörskap. Under 2013 finansierade Tillväxtverket 4,5 miljoner kronor till 29 projekt, varav 16 var inriktade på affärsutveckling i arbetsintegrerade sociala företag.

Ytterligare information:

Eva Johansson, programledare samhällsentreprenörskap och sociala innovationer

08-681 96 61

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material