Gå direkt till innehåll
Sverige tredje bästa land för cleantechföretag

Pressmeddelande -

Sverige tredje bästa land för cleantechföretag

Cleantechföretag i Norden har goda förutsättningar att växa. Tre nordiska länder toppar Global Cleantech Innovation index 2017.

Indexet rankar vilka länder i världen som har de bästa förutsättningarna för företag inom cleantech att starta och växa. Danmark toppar 2017 års index, följt av Finland och Sverige. Danmark är bättre på att kommersialisera innovationer inom miljöteknikområdet, till exempel genom export. Sveriges styrkeområde är framför allt de allmänna förutsättningarna för att skapa innovationer.

Global Cleantech Innovation Index tas fram av Världsnaturfonden och Cleantech Group. Tillväxtverket är en av medfinansiärerna. Indexet lanserades år 2012, och publicerades även år 2014. Förutsättningarna i Sverige har förbättrats jämfört med den senaste mätningen. År 2014 hamnade Sverige på fjärde plats.

Tillväxtverkets insatser inom grön tillväxt  

Swedish Cleantech - den officiella webbplatsen för svenska miljöteknikföretag

Mer information:

ewa.andersson@tillvaxtverket.se

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191