Gå direkt till innehåll
Sweden Demo Day - Sveriges största startupevent

Pressmeddelande -

Sweden Demo Day - Sveriges största startupevent

Idag den 14 december äger Sweden Demo Day rum på Münchenbryggeriet i Stockholm. En heldag av nätverkande där digitala startups får en chans att träffa några av Sveriges främsta investerare.

Tillväxtverket är tillsammans med IIS – Internetstiftelsen i Sverige, och Danske Bank huvudsponsorer för årets upplaga av Sweden Demo Day.

Det kommer att bli ett av de största arrangemangen i sitt slag i norden. 2000 personer är anmälda, varav 791 startups, dessa kommer ställa ut och pitcha från scener under dagen. 316 kända investerare kommer vara på plats och lyssna på de närvarande företagen och förhoppningsvis kommer många möten ske som kan leda till nya investeringar i snabbväxande digitala företag.

Sweden Demo Day kommer att invigas av näringsminister Mikael Damberg, och det kommer ske en prisutdelning där några av de medverkande bolagen lyfts fram. Partners till dagen är en rad aktörer inom den svenska startup scenen, som Sup45, Startup grind och Things. Bland de investerare som medverkar under dagen finns EQT Ventures, Northzone och Industrifonden.

Tillväxtverket är med och arrangerar Sweden Demo Day som en del av vårt uppdrag att stärka det svenska näringslivets digitalisering och stödja digitalt entreprenörskap.

Tillväxtverkets Generaldirektör Gunilla Nordlöf ser Sweden Demo Day som en final för årets arbete med att stötta digitala startups, som under 2016 skett bland annat inom ramen för programmet ”Startup-Sweden”.

- Vid fyra tillfällen under året har vi arrangerat bootcamps för landets mest lovande digitala startups. På Sweden Demo Day får alla företag som deltagit en chans att träffa offentliga och privata investerare för att ta nästa steg i sin resa, det blir ett bra sätt att summera årets arbete.

Tillväxtverket arbetar med frågor som rör digitalisering som ett led i uppdraget att stärka svenska företags konkurrenskraft. Nordlöf:

- Digitaliseringen påverkar hela näringslivet, både vad gäller marknaden för befintliga företag och de nya bolag som kommer växa fram. Tillväxtverket har en roll att spela både vad gäller stöd till företagen och att öka förståelsen om utvecklingen som sker.

Ämnen

Kategorier


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Daniel Schale

Daniel Schale

Presskontakt Presskontakt 08-6819191