Gå direkt till innehåll
Tipser är ett av de techföretag som har valts ut att delta i acceleratorprogrammet i samband med Innovate46 i New York 8-12 oktober.
Tipser är ett av de techföretag som har valts ut att delta i acceleratorprogrammet i samband med Innovate46 i New York 8-12 oktober.

Pressmeddelande -

Tio techföretag till acceleratorprogram i New York

I höst deltar tio svenska techföretag i ett acceleratorprogram under entreprenörskapskonferensen Innovate46 i New York, USA. De tio bolagen har valts ut av Tillväxtverket och Energimyndigheten och bedöms ha potential att skala upp på den amerikanska marknaden.

Innovate46 och det veckolånga acceleratorsprogrammet 8-12 oktober arrangeras av Svensk-amerikanska Handelskammaren i New York (SACCNY) i samarbete med Tillväxtverket och Energimyndigheten.

Syftet är att erbjuda en internationell plattform för svenska startup- och scaleupbolag. Programmet ska också fungera som ett stöd i uppskalningsprocessen och erbjuda ett kontaktnät i USA.
Det här är fjärde året som programmet arrangeras och det har tidigare banat väg för flera framgångsrika svenska techföretag.

”Det känns så kul att vi kvalificerat oss till Innovate46-programmet. Det känns som den perfekta språngbrädan för den amerikanska marknaden och även för möjligheten att komma i kontakt med stora globala aktörer. Vi förväntar oss träffa många värdefulla kontakter såsom mediahus, som är vår primära målgrupp och även andra samarbetspartners”, säger Marcus Jacobsson, vd på Tipser, ett av de bolag som har valts ut av Tillväxtverket.

Bolagen som har valts ut av Tillväxtverket:
Signal Signal: En tjänst som kopplar varumärken till sina kunder genom att omvandla kunddata till en direktanpassad marknadsföringstillgång.
Zalster: Erbjuder annonsörer och byråer en plattform för automatisk optimering, vars teknik bygger på artificiell intelligens.
Elias Software: Lösningar inom videospelmusik som hjälper kompositörer och spelutvecklare att samarbeta för att skapa musik som är baserad på spelarens handlingar i den virtuella världen.
Tipser: En lösning för utgivare och influencers som hjälper medier att öka sitt annonsresultat genom en ny inkomstström, vilket berikar innehållet utan att trafik går förlorad.
IPscreener: En AI-baserad plattform som gör det möjligt att automatiskt validera idéer under en innovationsprocess.

Bolagen som har valts ut av Energimyndigheten:
BL!XT: Utvecklar digitala strömbytare som förväntas ha avgörande betydelse för industrier med hög elkonsumtion.
CAKE: Utvecklar elektriska terrängcyklar med uppdraget att påskynda resan mot ett nollutsläppsamhälle.
Mimbly: Utvecklar lösningar med fokus på hållbarhet och ekonomiska besparingar, som exempelvis en vattenåtervinningsprodukt för tvättmaskiner.
Phoenix Biopower: Utvecklar teknik för högeffektiv bioenergi som kan fördubbla den elektriska effektiviteten från biomassa.
Bzzt: Podtaxi som beställs med en app. Bzzt-podtaxi är helt utsläppsfria.

Om Innovate46

Om acceleratorprogrammet Startup-Sweden

Mer information:

Arash Sangari, Tillväxtverket 08-681 65 98
Sasan Shaba, Energimyndigheten 016-544 21 75
Yasmina Backström, Svensk-amerikanska handelskammaren i New York +1 929 325 8130

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191