Gå direkt till innehåll
Världskongress för naturturism till Sverige

Pressmeddelande -

Världskongress för naturturism till Sverige

Intresset för hållbar naturturism ökar i världen. Nu är det klart att den internationella kongressen Adventure Travel World Summit kommer att arrangeras i Sverige 2019.

Kongressen samlar internationella researrangörer, företag och medier med fokus på naturresor. Det är Tillväxtverket, Visit Sweden och flera svenska regioner som står bakom ansökan att få arrangera kongressen. Ett starkt skäl till att kongressen har valt Sverige är den svenska naturnära livsstilen och närheten till naturen, även i städerna.

Adventure Travel World Summit kommer att arrangeras i Göteborg 2019. Där möts 850 deltagare från hela världen för att vässa sina kunskaper, skapa nätverk och utveckla samarbeten inom naturturism. Deltagarna kommer också att få testa naturupplevelser i stora delar av Sverige.

- Sverige och inte minst den svenska naturen lockar fler och fler utländska turister. Det gör besöksnäringen till en jobbmotor över hela landet. Att Sverige under kongressen blir global arena för viktiga aktörer inom naturturism ger oss en ännu starkare position på världskartan och fler möjligheter att utveckla vår nya basnäring, säger närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

I Sverige pågår just nu en kraftsamling kring naturturism. Tillväxtverket arbetar aktivt genom satsningen Hållbar produktutveckling. Satsningen är ett samarbete med sju regionala destinationer för att öka utbudet av upplevelseprodukter inom natur- och kulturturism med fokus på hållbarhet.

- Sverige har en stark naturprofil. När efterfrågan nu ökar blir det möjligt att tillsammans med regionerna utveckla naturturismen i hela landet. Ett målinriktat arbete med kompetensutveckling kommer att stärka företagens konkurrenskraft så att de kan utveckla ännu fler attraktiva produkter för den internationella besökaren, säger Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf.

Arbetet med Adventure Travel World Summit och visningsresor till olika delar av Sverige har redan startat, bland annat tillsammans med Turistrådet Västsverige, Tourism in Skåne, Region Västmanland, Jämtland Härjedalen Turism, Swedish Lapland Visitors Board och Visit Värmland.

Så arbetar vi med hållbar produktutveckling inom besöksnäringen.

Mer om vårt arbete för besöksnäringen.

Om Adventure Travel World Summit

Sveriges ansökan till Adventure Travel World Summit 2019

Mer information:

Helena Nyberg Brehnfors, enhetschef Entreprenörskap 08-681 96 37

Christina Rådelius projektledare naturturism 08-68165 07

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191