Följ Tillväxtverket

WildSweden vinner Stora Turismpriset 2015

Pressmeddelande   •   Okt 20, 2015 18:23 CEST

WildSweden har med sin ekoturismverksamhet skapat mervärde till sina tjänster genom kunskap. För detta tilldelas de Stora Turismpriset 2015. Priset på 100 000 kronor delades ut i dag den 20 oktober i Stockholm av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Stiftelsens motivering lyder:

"Vinnaren är ett föredöme för svensk turismutveckling genom att visa vägen för hur man med små resurser kan samproducera och paketera kunskapsintensiva naturupplevelser. Företaget har nått en hög internationaliseringsgrad med framgångsrika metoder för export. WildSweden bedriver ekoturism hela året i stora delar av landet.”

Läs mer om vinnaren här

Övriga finalister var: VM-regionen Åre Östersund, Kulturbåtarna, Svartådalens Bygdeutveckling, Öster Malma, Nystedts Husky Tur & Natur, Hemsö Fästning, Sveriges Järnvägsmuseum, Kalmar slott, Stockholm Adventures, Medeltidsveckan, Skoklosters slott, Sliperiet Borgvik, PM&Vänner Hotel och Guitars- The Museum.

För 22:e året i rad delar Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, med Tillväxtverket som huvudman, ut Stora Turismpriset. Priset på 100 000 kronor ges till föredömliga insatser i nytänkande, internationalisering, kvalitet eller hållbarhet, som har bidragit till att utveckla turismen i Sverige. Övriga nominerade får 10 000 kronor vardera. Pengarna ska användas till kunskapshöjande insatser. Läs mer om stiftelsen här

Ytterligare information:

Cecilia Schelin Seidegård, ordförande Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, 0705-33 66 05

Marcus Eldh, kontaktperson för WildSweden 070-610 61 50

Therese Lindberg, Tillväxtverket 08-681 91 03

Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.