Gå direkt till innehåll
Agenda 2030 i fokus för Tillväxtverkets nya EU-utlysningar

Nyhet -

Agenda 2030 i fokus för Tillväxtverkets nya EU-utlysningar

Vad har cirkulär ekonomi, forskning,kompetensförsörjning, digitalisering, bredband, transporter och infrastrukturgemensamt? De är alla områden som aktörer i hela Sverige kan sökaEU-finansiering för just nu. Projekten som får pengar kan vara väldigt olika,men målet är alltid detsamma: hållbar utveckling och sysselsättning i Sverigesregioner.

I fredags den 27 januari öppnade 28 nya utlysningar där pengarna kommer från EU:s regionalfond (Europeiska regionala utvecklingsfonden) och Fonden för en rättvis omställning. Målgruppen för pengarna är i slutändan företag, men de som kan söka finansieringen är regionala aktörer och organisationer som till exempel regioner och kommuner, branschorganisationer, universitet eller forskningsinstitut.

EU delar in sina pengar i programperioder och perioden 2021-2027 är det ett ökat fokus på hållbarhet. Agenda 2030 är en stor del av programmen och projekten som får pengar ska tydligt kunna berätta hur de jobbar mot agendans mål. Två mål som alla program ska bidra till är mål 9 ”Hållbar industri, innovationer och infrastruktur” och 12 ”Hållbar konsumtion och produktion”.

Det här är programperiodens tredje utlysningsomgång. Två till är planerade under 2023. Nytt för i år är att alla program berättar om vad som finns planerat ett år framåt i sina ”Planer för utlysningar”. Den går att hitta fram till 5 februari. Därefter finns planerna på vår nya webb under ”Planerade utlysningar”.

tillvaxtverket.se finns information om de 28 utlysningarna. Filtrera på ”pågående”, ”EU-finansierade” och den region du är intresserad av.

För mer information, kontakta:

Linda Wiström, Norra Sverige (Övre Norrland och Mellersta Norrland)

Per Persson, Mellersta Sverige (Norra Mellansverige, Stockholm, Östra Mellansverige)

Henrik Berven, Södra Sverige (Västsverige, Småland och öarna, Skåna-Blekinge)

Annika Rosing, Nationella regionalfondsprogrammet och Fonden för en rättvis omställning

Mejla: namn.namn@tillvaxtverket.se


Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191