Gå direkt till innehåll
EU-investeringar syns i  Mitt Europa 2018

Nyhet -

EU-investeringar syns i Mitt Europa 2018

För andra året i rad deltar Sverige i den EU-gemensamma informationskampanjen Mitt Europa. Tillsammans visar vi hur EU:s investeringar används och gör nytta lokalt.

I år genomförs kampanjen under tiden 5–13 maj. Just nu är det öppet för anmälningar. Alla projekt som har finansiering från EU, oavsett fond eller verksamhet, är välkomna att anmäla sig senast 16 mars.

Aktiviteten kan vara Öppet hus, ett seminarium, en mässa eller något annat som förklarar vad projektet gör. Huvudsaken är att delta och visa den bredd av verksamhet som finansieras med EU-medel.

Mitt Europa (Europe in My Region) är en informationssatsning i hela EU som ger projekt möjlighet att visa sin verksamhet. 2017 deltog 25 länder och Sverige var med för första gången. I Sverige hade vi aktiviteter på 85 platser från Jokkmokk till Malmö under en vecka i maj.

Vi som arrangerar kampanjen, i samarbete med Europeiska kommissionen, är Tillväxtverket, Jordbruksverket, Svenska ESF-rådet, Landsbygdsnätverket Leader Sverige och Interreg-programmen.

Europeiska struktur- och investeringsfonderna består i Sverige av:
Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Europeiska havs-och fiskerifonden.

Mer om satsningen Mitt Europa

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191