Följ Tillväxtverket

Förenklingsresan på Nybergs Deli i Stockholm

Nyhet   •   Dec 01, 2015 15:37 CET

Bildtext: Samtal mellan myndigheterna och företaget om en enklare vardag vid Förenklingsresans besök. Från vänster: Christer Andersson, Nybergs Deli, Elina Karlsson, Nybergs Deli, Leif Denneberg, Jordbruksverket, Katarina Hellsén Jarvin, Nybergs Deli, Stig Orustfjord, Livsmedelsverket, Gunilla Nordlöf, Tillväxtverket, och Niklas Söderlind, Nybergs Deli.

Förenklingsresan för tillväxt och export i livsmedelsindustrin gjorde på måndagen 1 december sitt tredje besök på Nybergs Deli i Johanneshov, Stockholm. Jordbruksverket, Livsmedelsverket och Tillväxtverket genomför resan tillsammans för att uppmärksamma företag i livsmedelsbranschen i hela landet.

Nybergs Deli sin har verksamhet i slakthusområdet vid Globen. Företaget har framgångsrikt förädlat köttråvara till nya produkter och har på senare år gjort en satsning på export. I samtalet vid bordet diskuterades bland annat hur bidrag till livsmedelsföretag för export kommer rätt och satsas där de har störst möjlighet att ge utdelning.

Målet med Förenklingsresan är att finna förenklingar och förbättringar att genomföra som kan göra verklig skillnad för företagen. De deltagande myndigheterna tar med sig förslagen och idéerna de får ute på sina besök in i arbetet med en gemensam handlingsplan. Nästa besök på Förenklingsresan är hos Fria Bröd den 4 december.

Läs mer om Förenklingsresan för tillväxt och export i livsmedelsindustrin