Gå direkt till innehåll
Idékonvent  i Malmö stärker kulturellt värdeskapande

Nyhet -

Idékonvent i Malmö stärker kulturellt värdeskapande

Företrädare för 25 länder samlas i Malmö för att delta i idékonventet Creative Powers for Europe som arrangeras av Region Skåne, Kulturrådet och Tillväxtverket.

Kulturella och kreativa företag är mer innovativa än genomsnittet. De bidrar till att lösa samhällsutmaningar och skapar flera värden; kulturella, sociala, miljömässiga och ekonomiska. Nu samarbetar vi mellan politikområden och på olika nivåer för att underlätta detta värdeskapande.

Syftet med konventet är att genom gemensam kreativ idéutveckling vitalisera diskussionerna kring de internationella hållbarhetsmålen. Deltagarna ska också hitta sätt att förbättra förutsättningarna för de kreativa och kulturella näringarna att bidra till hållbarhet och andra samhällsutmaningar.

Creative Powers for Europe arrangeras gemensamt av Region Skåne, Kulturrådet och Tillväxtverket

Tid: Den 22 november, kl 9.30 - 1710

Plats: Clarion Hotel & Congress Malmö Live, Beringsgatan, Malmö

Anmälan: creativepowerseu@skane.com

Twitter: #CreativepowersEU

På konventet medverkar bland andra:

Mikael Damberg, närings- och innovationsminister

Staffan Forssell, generaldirektör Kulturrådet
Gunilla Nordlöf
, generaldirektör Tillväxtverket

Maria Ward, ordförande i Kulturnämnden, Region Skåne
Thomas Hansson, ordförande regionala utvecklingsnämnden , Region Skåne

Paul Dujardin, CEO och konstnärlig ledare för ”Centre for Fine Arts BOZAR”. En nyckelfigur i den europeiska kulturdebatten som nyligen var ordförande för “New Narrative for Europe”.

Deborah Morrison, “Professor of advertising” vid “University of Oregon” som inriktat delar av sitt arbete på hur de kreativa näringarna kan bidra till hållbarhetsarbetet.

Mer information:

klas.rabe@tillvaxtverket.se 08-681 65 34

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Ett av myndighetens uppdrag är insatser för kulturella och kreativa näringar. Kulturella och kreativa företag är mer innovativa än genomsnittet och exporterar nästan dubbelt så mycket. De är drivande inom nyskapande digitala tjänster och vill växa.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191