Gå direkt till innehåll
Landsbygdsministern talar på Landsbygdsveckan

Nyhet -

Landsbygdsministern talar på Landsbygdsveckan

Den 2 maj deltar landsbygdsminister Peter Kullgren vid invigningen av Landsbygdsveckan. Han tar upp landsbygdspolitikens prioriteringar och vilket fokus regeringen har framåt.

Landsbygdsveckan den 2–7 maj 2023 är ett helt nytt initiativ för att lyfta kraften i landsbygder. Den ordnas i anslutning till Sveriges ordförandeskap i EU och den årliga kampanjen ”EU i min region”. Programmet är en blandning av digitala och fysiska seminarier, studiebesök och workshops från hela landet.

Landsbygdsministern deltar vid invigningen, som sänds digitalt.

Ett annat stort evenemang under Landsbygdsveckan är Rural pact-konferens den 4 maj, om EU:s landsbygdspakt, med inbjudna gäster från EU:s medlemsländer. Även här medverkar landsbygdsminister Peter Kullgren.

Landsbygdsveckan äger rum på olika platser i hela landet. Det är öppet för alla som vill att ordna aktiviteter och dela med sig av framgångsrikt arbete för livskraftiga landsbygder. Vissa aktiviteter sker fysiskt på en plats, andra digitalt för att nå hela landet.

Många aktiviteter är redan anmälda, flera av dem helt nya röster i det nationella sammanhanget. Landsbygdsveckan är en blandning av föreningar och företag som delar på arenan med myndigheter, kommuner och EU. Programmet fylls på fram till den 4 april.

Bakom initiativet till Landsbygdsveckan står Sveriges lantbruksuniversitet (SLU), Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket, vilka alla arbetar för att lyfta landsbygders viktiga roll för den hållbara framtiden.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191

Relaterade event