Gå direkt till innehåll
Nya uppdrag ska ge enklare liv för småföretagare

Nyhet -

Nya uppdrag ska ge enklare liv för småföretagare

Tillväxtverket ska leda myndigheternas arbete för digitala lösningar som förenklar för företag och ge förslag för kortare handläggningstider.

Lagar och myndighetsregler är ett av de områden som små och medelstora företag tar upp när vi frågar dem om vad som hindrar dem att växa. Därför arbetar Tillväxtverket för att det ska vara enkelt att driva och utveckla företag. Nu har Tillväxtverket fått två nya uppdrag inom området.

Det ena uppdraget är att vara utvecklingsmyndighet för att skapa enkla digitala lösningar som stimulerar samverkan mellan myndigheter. Tanken är att underlätta speciellt för företag som behöver kontakta flera kontrollmyndigheter, till exempel Jordbruksverket och Livsmedelsverket.

Det andra uppdraget har handläggningstider i fokus. Tillväxtverket ska dels undersöka hur handläggningstider påverkar företagens konkurrenskraft, dels ge förslag på hur myndigheter kan arbeta för att korta handläggningstiderna.

Gunilla Nordlöf, Tillväxtverkets generaldirektör, ser de nya uppdragen som mycket viktiga för företags konkurrenskraft:

- Digitala lösningar kan verkligen förenkla för företag, de vet vi av erfarenhet utifrån vårt arbete med verksamt.se - den webbplats för företagare som vi driver tillsammans med flera andra myndigheter. Och kortare handläggningstider kan betyda mycket för att företag ska kunna arbeta effektivt.

Ta del av regeringens pressmeddelande
Läs om Tillväxtverkets arbete för enklare regler

Mer information:
Michael Heuman, 08-681 91 07 (uppdraget om digitala lösningar)
Salina Elmi, 08- 681 91 53 (uppdraget om handläggningstider)

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191