Gå direkt till innehåll
Svensk region uppmärksammas för innovationsarbete

Nyhet -

Svensk region uppmärksammas för innovationsarbete

EU-kommissionen uppmärksammar i sitt magasin Panorama Norra Mellansverige, som med hjälp av smart specialisering förvandlar en region med traditionella tillverkningsindustrier till en modern kunskapsekonomi.

Panorama är ett magasin som ges ut av EU-kommissionen, generaldirektoratet för regional- och stadspolitik. Oktobernumret ägnas åt innovationer och deras roll för utveckling av regioner över hela EU. Som särskilt exempel lyfter man fram regionen Norra Mellansverige – Gävleborgs, Dalarnas och Värmlands län - där man med hjälp av finansiering från EU framgångsrikt arbetar med att omvandla ekonomin från att vara starkt beroende av skogen, malmen och stålindustrin till att bli en mer modern kunskapsekonomi.

- Om EU ska fortsätta att vara en union för alla medlemsstaterna så är det farligt att tänka att strukturfonderna (Regional- och Socialfonden) inte behövs i vissa delar av unionen, säger Sune Ekbåge i en intervju i tidningen.

Sune Ekbåge är ordförande i strukturfondsparterskapet för Norra Mellansverige. Han framhåller i intervjun den roll som strukturfonderna har haft för digitaliseringen i regionen, liksom för utvecklingen av exempelvis bioekonomi och en innovativ besöksnäring.

I detta nummer av Panorama presenteras också 12 andra EU-finansierade projekt över hela Sverige med bild och korta texter.

Magasinet Panoramas oktobernummer

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191