Gå direkt till innehåll
Tavla vid skidstadion i Östersund lyfter EU-satsning

Nyhet -

Tavla vid skidstadion i Östersund lyfter EU-satsning

En interaktiv tavla vid Arctura och Östersunds skidstadion ska lyfta stoltheten och nyttan med lokala EU-initiativ. EU-kommissionen och strukturfondsprogrammet Mellersta Norrland står bakom kampanjen som inleds i dag 21 januari.

Tanken är att besökare ska kunna ställa sig vid tavlan och ta bilder som kan läggas ut i exempelvis sociala kanaler. Den interaktiva tavlan ska finnas vid sex olika EU-satsningar i Sverige.

De sex projekten är:

-Östersunds skidstadion, Jämtland

-Forskningsanläggningarna ESS och MAX IV i Lund, Skåne

-Hamnservicecentralen i Visby, Gotland

-Interregprojektet Rädda fjällräven

-Rädda laxbeståndet i Vänern

-Knuffa resan rätt-projektet i Östergötland

Östersunds skidstadion är medfinansierad av EU. Anläggningen har rustats upp och det finns nu ett nytt mediacenter, en upprustad skjutvall och en nybyggd tunnel. Det finns också plats på läktaren för 2 200 åskådare. Under 7-17 mars arrangeras världsmästerskapen i Skidskytte i Östersund.

Om EU:s investeringar i regionerna

Mellan 2014 och 2020 investerar EU 351,8 miljarder euro, nästan en tredjedel av EU:s totala budget, i Europas regioner. EU:s regionalpolitik eller sammanhållningspolitik är unionens viktigaste investeringsinstrument och bidrar till att uppnå de tillväxtmål som fastställs i Europa 2020-strategin.

I programmet Mellersta Norrland ingår Jämtlands län och Västernorrlands län. Budgeten är på 154 miljoner euro under perioden 2014 - 2020.

Mer information:

Maria Stendotter, programansvarig Regionala fonden Mellersta Norrland 08-681 65 35

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191