Gå direkt till innehåll
Risk- och krislaboratoriet på Mittuniversitetet i Östersund var ett av de EU-projekt som visade upp sin verksamhet under förra årets Mitt Europa-kampanj. Foto: Lina Lindbäck
Risk- och krislaboratoriet på Mittuniversitetet i Östersund var ett av de EU-projekt som visade upp sin verksamhet under förra årets Mitt Europa-kampanj. Foto: Lina Lindbäck

Pressmeddelande -

150 möjligheter att möta svenska EU-investeringar

Vad betyder EU-investeringarna för Sverige? Mellan 4 - 12 maj pågår Mitt Europa, dagar då allmänheten har möjlighet att se konkreta exempel på satsningar och möta projektägare och organisationer som får EU-finansiering.

Ekoturism i Ronneby, solel i Piteå och industrifrukost i Skövde. Det är några exempel på de cirka 150 aktiviteter som öppnar sina dörrar över hela Sverige för att visa hur EU-investeringar gör nytta lokalt.

På flera håll i landet har också flera EU-finansierade projekt på samma ort gått ihop för att hålla gemensamma aktiviteter som visar deras verksamhet. På webbplatsen eufonder.se finns Mitt Europa-aktiviteterna samlade länsvis för en snabbare överblick av vad som händer lokalt.

Mitt Europa pågår under 4 - 12 maj och är en del av Europe in My Region, där EU-projekt över hela Europa öppnar dörrarna för allmänheten.

- Det är tredje året i rad som Sverige deltar. Förra året visade cirka 100 projekt upp sin verksamhet genom olika aktiviteter. I år har ännu fler upptäckt möjligheten att berätta vad de gör och visa nyttan med EU-satsningarna i Sverige, säger Lina Lindbäck, EU-kommunikatör på Tillväxtverket.

Medier är varmt välkomna att besöka projekten och företagssatsningarna som deltar i Mitt Europa. På eufonder.se finns alla aktiviteter samlade länsvis. Där finns också kontaktuppgifter till de personer som ansvarar för respektive aktivitet. 

Projekten som deltar i Mitt Europa 

Om Mitt Europa

För mer information, kontakta:

Susanne Daregård, pressansvarig 070-601 92 15

Lina Lindbäck, EU-kommunikatör 08-681 91 53

infojour@jordbruksverket.se 036-15 63 36

Rickard Ruhngård, kommunikatör Svenska ESF-rådet 08-579 171 37

Om Mitt Europa

Mitt Europa (Europe in My Region) är en satsning där EU-finansierade projekt öppnar verksamheten för allmänheten i samband med Europadagen den 9 maj. 2018 deltog över 2 500 projekt i 27 länder och lockade över 450 000 besökare. Kampanjen i Sverige pågår 4 - 12 maj. Cirka 150 aktiviteter arrangeras. Bakom Mitt Europa står Svenska ESF-rådet, Tillväxtverket, Jordbruksverket, Interreg-programmen och Leader Sverige.www.eufonder.se

Om struktur- och investeringsfonderna i Sverige
Mellan 2014 och 2020 investerar EU och svenska medfinansiärer 67 miljarder kronor i projekt inom de Europeiska struktur- och investeringsfonderna i Sverige. ESI-fonderna består i Sverige av: Europeiska regionala utvecklingsfonden, Europeiska socialfonden, Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling samt Europeiska havs- och fiskerifonden.

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191