Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

45 miljoner till miljödriven affärsutveckling

Potentialen för miljödriven affärsutveckling och handel med miljöanpassade varor och tjänster ökar världen över. Tillväxtverket erbjuder stöd till företag i nätverk som vill utveckla sina affärer.

Med programmet Miljödrivna marknader 2009-2010 får svenska små och medelstora företag möjlighet att stärka sin konkurrenskraft, utveckla sina affärer och öka sin försäljning av varor och tjänster på de miljödrivna marknaderna. Det finns cirka 45 miljoner kronor att söka under 2009 och 2010 för nätverksprojekt inom fyra områden:

  • Utveckling av företagsnätverk och mötesplatser
  • Rådgivning inom miljödriven affärsutveckling
  • Utveckling av gemensamma systemlösningar
  • Samordning och stöd vid upphandling

Stödet riktar sig till företag i nätverk som vill växa och satsa offensivt på att utveckla sina affärer. Det finns även stöd till företag så att de kan bli bättre på att ta hem stora affärer genom upphandling, något som många mindre företag i dag tycker är svårt och krångligt.

- Miljöteknik anses av OECD vara en av världens viktigaste framtidsmarknader. Svenska miljöföretag har just nu en chans att ta täten, innan vi blir förbisprungna av konkurrenter, säger Tillväxtverkets generaldirektör Christina Lugnet.


Ansökningsomgången 2009 inleds nu och stänger den 6 november i år.

Ytterligare information:

Kristina Mårtensson, programansvarig Miljödrivna marknader, 08-681 95 33

Christina Lugnet, generaldirektör, 08-681 91 10

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191