Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ambassadörer för kvinnors företagande: Prisdumpning ingen bra överlevnadsstrategi

Dumpa inte priserna för att övervintra lågkonjunkturen. Fokusera istället på försäljning och kundvård. Det är några råd som regeringens ambassadörer för kvinnors företagande ger till andra företagare. I dag den 20 maj samlas ambassadörerna på årets nationella nätverksträff i Stockholm.

En nyligen genomförd webbenkät med landets ambassadörer för kvinnors företagande visar att 70 procent tror att de kommer påverkas mycket av lågkonjunkturen. Äldre företag och företag med 6-20 anställda anger i högre grad att de påverkas mycket av lågkonjunkturen.

De största utmaningarna under den närmaste tiden är lönsamheten och likviditeten, anger ambassadörerna i webbenkäten. Det tar tid att få betalt från kunder och därför ofta svårare att själv kunna betala leverantörer i tid. Webbenkäten besvarades av 543 ambassadörer under april månad.

- Ambassadörerna ser samtidigt stora möjligheter i nya samverkansformer och samarbetspartners. Det ger fler affärsmöjligheter och ökade marknadsandelar. Kompetensutveckling för sig själv och sina medarbetare är en annan möjlighet som lyfts fram i enkäten, säger Gunilla Thorstensson, programansvarig vid Tillväxtverket.

Den 20 maj samlas regeringens ambassadörer för kvinnors företagande på Stockholmsmässan i Älvsjö för att nätverka och utbyta erfarenheter med varandra om sina ambassadörsuppdrag och företagandet.

Fakta om ambassadörsprojektet:
I mars 2008 utsåg regeringen 880 ambassadörer för kvinnors företagande. Ambassadörerna speglar variationen i näringslivet och finns i hela landet. De representerar företag av olika storlek, branscher och företagsålder och företagarna har olika bakgrund och erfarenheter. Tillväxtverket är nationell koordinator för ambassadörsprojektet.

Ytterligare information:
Gunilla Thorstensson, programansvarig, Främja kvinnors företagande 2007-2009 och ambassadörerna för kvinnors företagande, 08-681 6587
Viktor Jedeskog, analytiker Tillväxtverket, 08-681 96 36

www.ambassadorer.se (ambassadörernas digitala mötesplats)
www.tillvaxtverket.se/ambassadorer

Tillväxtverket bildades den 1 april 2009. Myndigheten ska arbeta för fler och växande företag samt ett hållbart och konkurrenskraftigt näringsliv i alla delar av landet.

 

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191