Gå direkt till innehåll
EU-projekt gör nytta i tre länder

Pressmeddelande -

EU-projekt gör nytta i tre länder

EU är med och delfinansierar 1,3 miljarder kronor till projekt i tre länder genom det gränsregionala samarbetet i Öresund-Kattegat-Skagerrak. Pengarna når ett område med nio miljoner invånare, två huvudstäder och över 30 universitet.

I dag, onsdag, presenteras ÖKS-sajten där det går att söka stöd till samarbetsprojekt i det gränsregionala samarbetet. ÖKS-programmets nya sekretariatschef Magnus Schönning ansvarar för att medlen investeras i projekt som gynnar näringslivet och förbättrar tillvaron för invånarna som bor i området. Erfarenheter från tidigare programperioder visar att Sverige, Norge och Danmark på ett framgångsrikt sätt har skapat gränsöverskridande samarbeten.

1,3 miljarder kronor kommer att satsas på projekt inom grön ekonomi, innovation, transport och sysselsättning. Personer, företag och organisationer från näringslivet och offentlig verksamhet har möjlighet att söka pengar. Kravet är att de sökande ska kunna bidra med lika mycket som de får från den Europeiska regionala utvecklingsfonden.

Magnus Schönning har lång erfarenhet av att arbeta med utvecklingsfrågor på såväl EU-nivå som regional nivå. Han ser fram emot at arbeta med strukturfondsprogrammet som pågår fram till 2020.

- Målet är att pengarna från EU:s regionala utvecklingsfond ska investeras i projekt som gynnar näringslivet, studenter, arbetande och pensionärer i området. Vi vill stödja projekt som skapar en attraktiv och dynamisk region som företag och boende kan leva och verka i, säger Magnus Schönning.

Läs mer på interreg-oks.eu

Tillväxtverket arbetar för att stärka företagens konkurrenskraft. Tillväxtverket förvaltar de regionala strukturfondsprogrammen för regional konkurrenskraft och sysselsättning som delfinansieras av Europeiska regionala utvecklingsfonden. Europeiska regionala utvecklingsfonden syftar till att minska den regionala obalansen inom EU och finansierar insatser inom infrastruktur, sysselsättning, lokal och regional utveckling. Läs mer på http://eu.tillvaxtverket.se .

Ytterligare information:

Stefan Larsson, Regionchef Syd Tillväxtverket 08-681 95 45

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material