Gå direkt till innehåll
Handlingsplan förenklar för livsmedelsföretagen

Pressmeddelande -

Handlingsplan förenklar för livsmedelsföretagen

Det behöver bli enklare för livsmedelsföretag att växa och exportera sina produkter. Under året har Tillväxtverket, Jordbruksverket och Livsmedelsverket träffat livsmedelsföretagare och haft en dialog om förenklingar. Arbetet har lett till en gemensam handlingsplan med flera åtgärder.

Här är några exempel:

  • Exportguide med samlad information från alla aktörer och fortsatt utveckling av företagarsajten verksamt.se.
  • Förenklad kontakt med myndigheter genom sex regionala exportcentra som fungerar som ”en dörr in” till de stöd som finns för företag.
  • Stöd till kompetensförsörjning genom kartläggning av utbildningsmöjligheter i livsmedelskedjan för att öka matchningen mellan arbetskraft och arbetstillfällen.

– Samarbetet mellan oss myndigheter stärks nu vilket är bra för alla parter: för företagen, myndigheterna och inte minst för konsumenterna. Nu fortsätter vi arbeta för att förbättra företagarnas vardag för att bidra till utveckling, tillväxt och exportkraft. Den här handlingsplanen är ett bra första steg på den resan, säger generaldirektörerna Gunilla Nordlöf, Leif Denneberg och Annica Sohlström i samband med lanseringen av handlingsplanen.

Åtta livsmedelsföretag var med i den så kallade Förenklingsresan. Myndigheterna träffade Norrmejerier, Burträsk, Klädesholmens Seafood, Tjörn, Nybergs deli, Stockholm, Fria Bröd, Göteborg, Almnäs Bruk, Hjo, Pyramidbageriet, Dala-Järna, Oatly, Malmö och Svensk Dagligvaruhandel, Stockholm.

Mer information:

Emma Flod, Tillväxtverket 08-681 66 18

Cecilia Koch, Jordbruksverket 036-15 58 94

Astrid Walles Granberg, Livsmedelsverket 0733-54 53 31

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material