Gå direkt till innehåll
​Korttidsarbete: Över 40 000 inkomna ansökningar

Pressmeddelande -

​Korttidsarbete: Över 40 000 inkomna ansökningar

Stödet för korttidsarbete är mycket efterfrågat bland landets företagare. De första två veckorna har över 40 000 ansökningar kommit in och stöd har beviljats för fler än 200 000 anställda över hela Sverige. Här presenteras den senaste regionala statistiken.

- Hårdast drabbade branscher hittills är de som påverkas direkt av kraven på social distansering och förbudet mot alltför stora folksamlingar, så som hotell och restaurang, kultur och nöje. Men vi ser ju hur effekterna av krisen sprider sig vidare i näringslivet, säger Tim Brooks, chef för avdelningen Företag på Tillväxtverket.  

Fler ansökningar kommer

Den senaste statistiken visar att antalet ansökningar om stöd för korttidsarbete ökar kontinuerligt och fortsätter att komma in timme för timme. I nuläget handlar det om över 40 000 ansökningar som inkommit till Tillväxtverket.

-Vi arbetar intensivt med handläggningen och har hittills kunnat bevilja en bit över 25 000 ansökningar, men den siffran ökar hela tiden och pengar betalas ut löpande, säger Tim Brooks.

Regional statistik

Bifogat finns statistik över det totala antalet inkomna ansökningar under perioden 7-21 april. Statistiken är indelad per län och visar beviljade belopp, hur många ansökningar som beviljats och antalet anställda som de beviljade beloppen avser.

Bifogat finns också tabeller för de tre branscher där flest ansökt om stöd för korttidsarbete 7-21 april, tabellerna är uppdelade på länsnivå. 

På Tillväxtverkets webbplats finns all information om korttidsarbete.

På verksamt.se finns samlad myndighetsinformation till företag som drabbats av coronkrisen. 

Ämnen


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Presskontakt

Daniel Schale

Daniel Schale

Presskontakt Presskontakt 08-6819191