Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Maud Olofsson möter Hillary Clinton om kvinnors ledarskap

I morgon tisdag talar Maud Olofsson i Washington, USA, om kvinnors entreprenörskap och ledarskap när International Council on Women’s Business Leadership möts. USA:s utrikesminister Hillary Clinton är ordförande för rådet, vars verksamhet syftar till att lyfta kvinnors möjligheter till affärsmässigt ledarskap och inflytande globalt.

Maud Olofsson samarbetar med Tillväxtverket i arbetet med kvinnors entreprenörskap och ledarskap. I den svenska delegationen deltar även Carin Holmquist, professor och chef för Center för Entreprenörskap och Affärsskapande vid Handelshögskolan i Stockholm samt Anna Lithagen, projektledare på Tillväxtverket.

International Council on Women’s Business Leadership (ICWBL) inrättades i januari i år av Hillary Clinton, som också är rådets ordförande. ICWBL består av 20 framstående kvinnor från olika delar av världen, alla i ledande position inom politik, näringsliv eller globala organisationer. Vid konferensen kommer de att anta en slutdeklaration som bland annat innebär satsningar på ledarskapsutbildning.

– Goda förebilder och mentorer behövs för att öka antalet kvinnor som startar och leder företag. Sveriges ambassadörsnätverk, med 800 företagarkvinnor i hela landet, är en viktig inspirationskälla för ICWBL, säger Maud Olofsson, ordförande för rådets underkommitté för ledarskap.

International Council on Women's Business Leadership’s rådsmöte hålls i Washington på tisdag den 27 november, klockan 20.00 svensk tid. Delar av mötet webbsänds via State Departments webbplats, http://www.state.gov/e/eb/adcom/icwbl/.

 

Tillväxtverket underlättar förnyelse i företag och regioner, och gör det enklare för företag. Tillväxtverket är en nationell myndighet.  En av insatserna är att driva programmet Främja kvinnors företagande, som ska bidra till att skapa tillväxt och förnyelse i svenskt näringsliv genom att fler företag drivs och utvecklas av kvinnor. Läs mer på www.tillvaxtverket.se/kvinnorsforetagande .

Följ programmet på https://twitter.com/#!/kvinnftg

Ytterligare information:

Gunilla Thorstensson, programansvarig 08-681 6587

Anna Lithagen, projektledare 08-681 65 18

                                                                                               

Ämnen

Taggar


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Vi har uppdrag inom entreprenörskap och regional tillväxt. Tillväxtverket förvaltar EU-medel i åtta regionala strukturfondsprogram och ett gränsregionalt samarbetsprogram.

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191

Relaterat material