Gå direkt till innehåll
Nytt webbinarium om att starta företag lanseras på verksamt.se

Pressmeddelande -

Nytt webbinarium om att starta företag lanseras på verksamt.se

Nu lanserar sajten verksamt.se ett nytt koncept för att möta behovet av lättillgänglig, digital myndighetsinformation om att starta företag. Verksamt.se LIVE: Starta eget har premiär den 18 september och intresset är rekordstort.

Under knappt tre timmar kommer experter från fem olika myndigheter att sammanfatta den allra viktigaste informationen för den som funderar på att starta eget. Efter varje programpunkt följer en chatt där deltagarna kan ställa frågor om det aktuella ämnet och det finns även möjlighet att boka korta enskilda videomöten med en myndighetsexpert samma dag.

– Webbinariet tar upp de mest önskade frågeställningarna från blivande företagare, allt från att välja företagsform till att skydda sitt varumärke och hur det fungerar när man som företagare blir sjuk, säger Nathalie Parkvall, konceptutvecklare och projektledare för verksamt.se LIVE på Tillväxtverket.

Lätt att delta

Upplägget är flexibelt och allt som krävs för att delta är en dator eller mobiltelefon.

– Man kan delta under hela sändningen för att få en bra samlad bild, eller välja att bara delta under ett specifikt ämne. Det går också att se sändningen i efterhand, säger Nathalie Parkvall.

Verksamt.se LIVE: Starta eget har premiär den 18 september och deltagande myndigheter är Skatteverket, Bolagsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och PRV. Första sändningstillfället blev snabbt fullbokat och ytterligare två sändningstillfällen är planerade under hösten.

– Intresset har varit rekordstort, vi har fler än 1500 anmälda till premiären. Det är tydligt att det finns ett stort behov av information om att starta företag i Sverige, säger Nathalie Parkvall.

Mer information: https://www.verksamt.se/live.

Kontakt: Nathalie Parkvall, projektledare, nathalie.parkvall@tillvaxtverket.se, 08-681 77 28

__________


Om verksamt.se

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Verksamt.se drivs av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här finns information och e-tjänster för dig som driver, ska starta eller utveckla ditt företag. Totalt innehåller verksamt.se information från fler än 45 myndigheter och webbplatsen har över 3 miljoner besökare och 2 miljoner inloggningar per år.

Ämnen


Tillväxtverket är en nationell myndighet som hör till näringsdepartementet. Genom kunskap, nätverk och finansiering skapar vi bättre förutsättningar för befintliga och framtida företag och attraktiva regionala miljöer där företag utvecklas.

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191