Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt webbspel ökar möjligheterna till finansiering

Finansieringsspelet är ett lärande webbspel som Tillväxtverket har utvecklat tillsammans med Stiftelsen IFS och SEB. Syftet är att stärka banden mellan företagare med utländsk bakgrund och svenska banker.

 Med hjälp av Finansieringsspelet kan entreprenörer förebereda sig inför det personliga mötet med banken. Spelet bygger bland annat på information hur banker resonerar när de går igenom en låneansökan, vilka krav de ställer och vad de grundar en objektiv kreditbedömning på.

 - Att företagare med utländsk bakgrund många gånger har svårare att få lån är ingen nyhet. Mycket handlar om bristande förståelse och kunskap från båda sidor, säger Vukica Bosnjak, programansvarig på Tillväxtverket.

Spelet är en del i en större satsning på ett ömsesidigt kunskapsutbyte mellan företagare med utländsk bakgrund och finansieringsinstitut. Tidigare i år presenterades Kulturbanken, ett lärande webbspel som vänder sig till bankanställda.

 Finansieringsspelet kommer att lanseras på fem orter runt om i Sverige med start i Jönköping den 18 juni. Övriga städer är Göteborg, Gävle, Malmö och Örebro.

 Spelen hittar du på Tillväxtverkets webbplats: 

 ww.tillvaxtverket.se/kulturbanken                                                                   

www.tillvaxtverket.se/finansieringsspelet

 

Ytterligare information:

Vukica Bosnjak, Tillväxtverket, 08-681 92 25, vukica.bosnjak@tillvaxtverket.se

Maroun Aoun, Stiftelsen IFS, 08-693 99 41, maroun@ifs.a.se

Belgin Fortaci, SEB, 08-763 78 46, belgin.fortaci@seb.se

 

 

Ämnen

Kontakter

Carin Carltoft

Carin Carltoft

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191