Gå direkt till innehåll
Håll ett seminarium på internationell konferens om Östersjöregionens framtid

Nyhet -

Håll ett seminarium på internationell konferens om Östersjöregionens framtid

Den 8-9 november 2016 står Sverige och Nordiska ministerrådet värd för Strategiforum; en återkommande konferens för EU:s Östersjöstrategi. Det övergripande temat för årets Strategiforum är vår gemensamma framtid för Östersjöregionen och vad vi kan åstadkomma tillsammans med siktet inställt på år 2030. För att få fram ett dynamiskt utbud av seminarier söker vi nu aktörer som vill bidra med seminarier på teman som bidrar till att nå målen för EU:s Östersjöstrategi.

Fram till den 17 maj erbjuds organisationer och aktiva intressenter i regionen att ansöka om att arrangera ett seminarium som en del av det officiella programmet. Detta är ett nytt grepp för konferensen. Tanken är att stärka upp seminariedelen av programmet och bidra till ett dynamiskt utbud av politiska seminarier med utgångspunkt i temat för årets forum och målen för EU:s Östersjöstrategi.

Strategiforum arrangeras i samarbete med Europeiska kommissionen och flera svenska myndigheter. Slogan för konferensen är: One Region, One Future - Vision for the Baltic Sea Region 2030. Tillväxtverket har en särskild roll som samordnande myndighet i Östersjöstrategin. Vi ansvarar bland annat för de praktiska arrangemangen kring Strategiforum 2016 samt att bistå regeringen i utformningen av konferensens innehåll. Statsminister Stefan Löfven inviger Strategiforum och i år förväntas cirka 800 personer delta från såväl lokal, regional-, nationell- och EU-nivå. Konferensen hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Besök gärna hemsidan för Strategiforum 2016 som uppdateras löpande.

Läs mer om hur Tillväxtverket jobbar med Östersjöstrategin.

Mer information:

Paul Nemes, internationell regionsamverkan, 08-681 91 36

Ulf Savbäck, internationell regionsamverkan, 08-681 65 38

Ämnen

Taggar

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191