Gå direkt till innehåll

Ämnen: Transport

  • Hur gör EU-pengarna nytta i din region? – Nu startar kampanjen Europa i min region

    Under maj månad delar omkring 70 EU-projekt med sig av sina resultat och utmaningar till allmänheten. Detta för att ge en bild av vad EU-fondernas pengar i Sverige går till. Bakom kampanjen, som arrangeras för tionde gången, står åtta myndigheter och det är just fonderna myndigheterna de har hand om som står i centrum.

  • Förenklingsrådet lämnar förslag om momsavdrag för lätta lastbilar

    Förenklingsrådet har lämnat ett förslag till regeringen om momsavdrag för lätta lastbilar under 3500 kg. Förslaget syftar till att minska kostnader för småföretag och stödja den ekonomiska flexibiliteten, med potential för årliga besparingar om 1,4 miljarder kronor.

  • 133 miljoner kronor investeras i Luleå Hamns järnvägsanläggning

    År 2030 förväntas den årliga godsvolymen i Luleå hamn ha ökat från åtta till 30 miljoner ton och från 600 till 2 500 inkommande fartyg. Nu beviljar Tillväxtverket och EU:s regionalfond 53,2 miljoner kronor som ska rusta hamnens järnvägsanläggning så att industrin kan nyttja den för transporter.

  • Mer kunskap behövs om hållbar turism och flyg – ny rapport

    Flyget har stor betydelse för svensk besöksnäring. Ungefär 60 procent av de utländska gästnätterna kan tillskrivas flyget. Samtidigt ökar utsläppen i absoluta tal trots tekniska framsteg, visar rapporten ​Flygets roll för besöksnäring och miljö i Sverige.

  • Samlat grepp om klimatsmart arbete på klimatsynk.se

    Fossilfri logistik, hållbar stadsutveckling och bioekonomi. Det är några exempel på satsningar i myndighetssamarbetet Klimatsynk. Nu finns även webbplatsen klimatsynk.se, som visar det klimatarbete som pågår i Sverige.

  • Håll ett seminarium på internationell konferens om Östersjöregionens framtid

    Den 8-9 november 2016 står Sverige och Nordiska ministerrådet värd för Strategiforum; en återkommande konferens för EU:s Östersjöstrategi. Det övergripande temat för årets Strategiforum är vår gemensamma framtid för Östersjöregionen och vad vi kan åstadkomma tillsammans med siktet inställt på år 2030. För att få fram ett dynamiskt utbud av seminarier söker vi nu aktörer som vill bidra med seminari