Gå direkt till innehåll
​Verksamt.se släpper en serie webbinarium om att starta företag

Nyhet -

​Verksamt.se släpper en serie webbinarium om att starta företag

Verksamt.se LIVE är ett nytt webbinariumkoncept för att möta behovet av lättillgänglig, digital myndighetsinformation om att starta företag. Konceptet lanserades i höstas och nu har verksamt.se LIVE vidareutvecklats till en serie webbinarier, med nypremiär den 31 mars.

De kostnadsfria webbinarierna är framtagna för den som funderar på, ska starta eller precis har startat företag. Under webbinarierna möter deltagarna myndighetsexperter som sammanfattar den allra viktigaste informationen som behövs för att starta företag. I serien ingår ett generellt webbinariumom att starta eget och fyra fördjupande temawebbinarier. Deltagande myndigheter är Skatteverket, Bolagsverket, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten, Tullverket och PRV.

Under det generella webbinariet verksamt.se LIVE: Starta eget kommer experter från fyra olika myndigheter att sammanfatta den allra viktigaste informationen för den som funderar på att starta eget.

– Det generella webbinariet passar den som inte är så påläst och tar upp de vanligaste frågeställningarna från blivande företagare, allt från hur man planerar sin företagsstart, väljer företagsform och hur det fungerar med skatt och moms, säger Nathalie Parkvall, konceptutvecklare och projektledare för verksamt.se LIVE på Tillväxtverket.

De fördjupande webbinarierna har teman som Företagsnamn och varumärke, Sjukförsäkring och pension, Handel med utlandet samt Starta eget-stöd för arbetssökande.

– De här webbinarierna passar den som är lite mer påläst eller som redan deltagit på verksamt.se LIVE: Starta eget. Här fokuserar experterna på ett ämne i taget och efter webbinarierna erbjuds deltagarna att boka ett videomöte med en myndighetsexpert för att ställa sina mer specifika frågor, säger Nathalie Parkvall.

Vårens webbinarieschema

Mer information: https://www.verksamt.se/live.

Kontakt: Nathalie Parkvall, projektledare, nathalie.parkvall@tillvaxtverket.se, 08-681 77 28

__________

Om verksamt.se

Verksamt.se är myndigheternas gemensamma webbplats för företagsinformation och företagstjänster. Verksamt.se drivs av Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket. Här finns information och e-tjänster för dig som driver, ska starta eller utveckla ditt företag. Totalt innehåller verksamt.se information från fler än 45 myndighe

Ämnen

Presskontakt

Niklas Kjellberg

Niklas Kjellberg

Presskontakt Pressansvarig 08-6819191
Jan Pettersson

Jan Pettersson

Presskontakt Presskommunikatör 08-6819191