Gå direkt till innehåll

Ämnen: Turistnäring, turism, resor

Camp Ripan är en av de nominerade kandidaterna till årets Stora turismpris. Foto: Linda Sohlin

Nominerade till Stora turismpriset 2024 utvecklar besöksnäringen

Nomineringarna till Stora turismpriset 2023 har gjorts. Priset hyllar verksamheter som stärker hållbar utveckling inom besöksnäringen, bevarar kulturarv och engagerar besökare i naturvård, folkhälsa och lokala projekt. Prisutdelning sker den 3 december i Stockholm.

Naila Sher och Jonas Gejke från Aurora Safaris som vann Stora turismpriset 2023. Fotograf: Peter Jönsson

Aurora Safaris vinner Stora turismpriset 2023

Aurora Safaris har utsetts till vinnaren av Stora turismpriset 2023. Det norrländska företaget hyllas för sitt bidrag till att sätta Sverige på världskartan. Priset delas ut till ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande, innovativt och hållbart sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 30:e året i rad av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism.

Arktisk glamping, Aurora Safaris - en av de nominerade till årets Stora turismpris. Foto: Fredrik Broman

Arktisk glamping och öländsk champing kan vinna Stora turismpriset

Arktisk glamping och öländsk champing är bland de nominerade till Stora turismpriset 2023. Priset delas ut till verksamheter som bidrar till att utveckla besöksnäringen på ett hållbart sätt. De nominerade erbjuder naturupplevelser, mat i världsklass och unika boenden runt om i Sverige. Priset delas ut den 6 december på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Besöksnäringen är en viktig motor för att utveckla attraktiva, exportmogna och hållbara destinationer i Sverige. Under 2012-2015 genomfördes insatsen Hållbar destinationsutveckling, där Kiruna, Åre, Stockholms skärgård, Bohuslän och Vimmerby valdes ut som deltagare. Nu har erfarenheterna av projektet sammanfattats i skriften "Hur utvecklar vi hållbara turistdestinationer?".