Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • ​Korttidsarbete: Regional statistik över inkomna ansökningar

    Den 7 april öppnade ansökan om stöd för korttidsarbete hos Tillväxtverket. Söktrycket har under den första veckan varit stort, över 30 000 ansökningar har kommit in med stor spridning i hela landet.
    Sveriges tre befolkningstätaste län Stockholm, Västra Götaland och Skåne län har flest antal inkomna ansökningar. De tre branscher som flest ansökt om stöd för korttidsarbete är inom handel, tillver

  • Nytt regerings­uppdrag: Hur kan ERUF möta effekterna av covid-19?

    Tillväxtverket har fått i uppdrag av regeringen att se över hur Europeiska regionala utvecklingsfonden, ERUF, kan möta effekterna av covid-19.

    Uppdraget handlar om att förbereda och vidta åtgärder för att inom regionalfondsprogrammen kunna möta de ekonomiska effekterna av covid-19-utbrottet.
    I de nio regionalfondsprogram som förvaltas i Sverige återstår 800 miljoner kronor i investering

  • ​Stödet till korttids­­arbete kräver lagändring

    Det nya coronaviruset har skapat ett mycket ansträngt läget för många svenska företag,  regeringen har därför föreslagit ändringar i Lagen om korttidsarbete (2013:948), en ändring som dock ännu inte är beslutad av riksdagen. Avsikten med lagändringen är att alla företag som uppfyller kriterierna ska ha möjligt att ta del av stödet. Stödet är ett så kallat rättighetsstöd.

    Tillväxtverket fic

  • ​Fokusera på samhällsutmaningarna

    Sätt större fokus på de samhällsutmaningar som den regionala tillväxtpolitiken ska bidra till att lösa. Och låt regionerna bestämma mer om hur just de vill jobba med frågan. Det är några slutsatser som Tillväxtverket har lämnat till regeringen och som Anna Ebenmark idag presenterar på Reglabslärkonferens i Visby.
    Tillväxtverket har nyligen slutfört ett regeringsuppdrag som gett förslag på hur h

  • Mångfald i näringslivet – Ny rapport

    Mångfalden i näringslivet ökar och företag som drivs av kvinnor och företagare med utländsk bakgrund anställer i allt snabbare takt. Det visar rapporten Mångfald i näringslivet som sammanställts av Tillväxtverket utifrån olika undersökningar som myndigheten tar fram.

  • Så lockar du industrin till din kommun eller region

    Närhet till grön energi, närhet till smarta transporter och att platsen har en attraktiv helhet. Det är receptet för att just din region eller kommun ska locka till sig framtidens industri. Det visar Tillväxtverkets rapport "Platsens betydelse för industrin – framtida vägval för kommuner och regioner".

  • Regionernas framtida fokus är hållbart och unikt

    Sveriges regioner vill ha en framtida regional tillväxtpolitik som bygger på deras unika förutsättningar och behov. Regionerna pekar också på vikten av hållbarhet och att rusta sig bättre för att klara av snabba förändringar och kriser. Det visar en publikation som Tillväxtverket har tagit fram utifrån regionernas egna inspel.

  • Vandrings- och cykelturism ska stärka landsbygden

    Ett nationellt ramverk för utveckling av vandringsleder. Det är ett av de tolv projekt som nu beviljas finansiering av Tillväxtverket. - Det finns en stor potential i att utveckla besöksnäring på landsbygden, det skapar nya jobb och ger lokalbefolkningen möjlighet att bo kvar, säger Linnea Ax, Tillväxtverket.

  • Ny guide och checklista förenklar för evenemang

    Nu lanserar Tillväxtverket en digital guide och checklista på verksamt.se som gör det enklare för småföretag och föreningar som ska arrangera publika evenemang inom kultur och idrott. Checklistan hjälper arrangörer att på bara några minuter veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas. Idag har de ofta svårt att veta vilka tillstånd de ska söka hos Polisen och kommunen.

Visa mer