Gå direkt till innehåll

Ämnen: Nya produkter, tjänster

Ny e-tjänst förenklar för livsmedelsföretag

Ny e-tjänst förenklar för livsmedelsföretag

Livsmedelsverket och Tillväxtverket lanserar en ny e-tjänst som gör det enklare för företag med livsmedelsverksamhet att lämna uppgifter till kommunerna. Samtidigt effektiviseras arbetsprocessen hos kommunerna och blir mer kvalitetssäker.

Ny guide och checklista förenklar för evenemang

Ny guide och checklista förenklar för evenemang

Nu lanserar Tillväxtverket en digital guide och checklista på verksamt.se som gör det enklare för småföretag och föreningar som ska arrangera publika evenemang inom kultur och idrott. Checklistan hjälper arrangörer att på bara några minuter veta vilka tillstånd som måste sökas och vilka uppgifter som ska lämnas. Idag har de ofta svårt att veta vilka tillstånd de ska söka hos Polisen och kommunen.

Socialt entreprenörskap  stärks i treårigt uppdrag

Socialt entreprenörskap stärks i treårigt uppdrag

Sociala företag ska få bättre tillgång till affärsutveckling, rådgivning och kompetensutveckling. Det är en del av innehållet i ett nytt treårigt uppdrag för socialt entreprenörskap som omfattar cirka 60 miljoner kronor. Uppdraget är ett led i regeringens strategi för sociala företag – ett hållbart samhälle genom socialt företagande och social innovation.

Tillväxtverket ska främja automatisering och robotisering i industriföretag

Tillväxtverket ska främja automatisering och robotisering i industriföretag

Tillväxtverket har fått i uppdrag att främja automatisering och robotisering i små och medelstora industriföretag under perioden 2018-2021. Många små och medelstora industriföretag behöver arbeta mer effektivt med sina automationslösningar. Genom att utnyttja möjligheter till robotisering och automatisering av produktionsflöden kan företag inom industrin växla upp och öka sin konkurrenskraft.

Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Så utvecklades fem hållbara turistdestinationer - ny skrift

Besöksnäringen är en viktig motor för att utveckla attraktiva, exportmogna och hållbara destinationer i Sverige. Under 2012-2015 genomfördes insatsen Hållbar destinationsutveckling, där Kiruna, Åre, Stockholms skärgård, Bohuslän och Vimmerby valdes ut som deltagare. Nu har erfarenheterna av projektet sammanfattats i skriften "Hur utvecklar vi hållbara turistdestinationer?".