Kreativ mötesplats för konst vinner Stora Turismpriset
Konsthallen Artipelag i Stockholms skärgård vinner Stora Turismpriset 2017. Priset på 100 000 kronor delades ut i dag 7 december i Stockholm av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.
Konsthallen Artipelag i Stockholms skärgård vinner Stora Turismpriset 2017. Priset på 100 000 kronor delades ut i dag 7 december i Stockholm av närings- och innovationsminister Mikael Damberg.
Strategisk samordning och ökat företagsfokus. Det är några av inspelen som Tillväxtverket har gjort till utredningen Ett land att besöka - En samlad politik för hållbar turism och växande besöksnäring, som presenterades idag. Utredningen har letts av Nordiska rådets rådsdirektör Britt Bohlin.
Intresset för hållbar naturturism ökar i världen. Nu är det klart att den internationella kongressen Adventure Travel World Summit kommer att arrangeras i Sverige 2019.
I Sverige finns det 128 000 verksamheter inom kulturella och kreativa näringar som bidrar med drygt 20,5 miljarder kronor till landets varuexport. Det visar Kreametern, ny nationell statistik som fem myndigheter har sammanställt för första gången.
Företag i Jämtlands län och Västernorrlands län är mer solida än riksgenomsnittet. Genom låg belåning är de mindre känsliga för räntehöjningar och kan klara sämre tider. Det visar en undersökning som presenteras i dag på Stora Tillväxtdagen i Umeå.
En tjänst som minskar matsvinnet och en aktivitetsmätare som stimulerar fysisk aktivitet hos patienter. Det är två av affärsidéerna bakom de tio startupbolag som har valts ut att delta i Startup-Swedens boot camp i slutet av november.
Företagen, staten och kapitalet. Det är temat för Stora Tillväxtdagen, som i år arrangeras i Umeå den 26 oktober.
Boendeanläggningarna fortsätter att tjäna mer på övernattningar under sommarmånaderna. Logiintäkter från hotell, stugbyar och vandrarhem steg med 6,6 procent under juni-augusti jämfört med samma period i fjol.
Det går bra för svenska små och medelstora företag just nu. Sju av tio vill växa, men många har svårt att hitta personal med rätt kompetens. Det drabbar nu även de medelstora företagen, visar Tillväxtverkets undersökning Företagens villkor och verklighet 2017.
På onsdag 27 september presenterar Tillväxtverket undersökningen Företagens villkor och verklighet 2017. Undersökningen bygger på svar från 10 000 små och medelstora företag i hela landet. Företagen har svarat på frågor om innovation, digitalisering och tillväxtvilja. Resultaten går att bryta ner på region, bransch och företagsstorlek. Undersökningen presenteras på ett frukostmöte i Stockholm.
Priset delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism och vinnaren utses den 7 december.
En matbutik, innovationer inom IT och exportföretag. Det är exempel på verksamheter som startats i Tillväxtverkets första insats för att snabbare ta vara på nyanländas erfarenhet av företagande. På kort tid etablerades cirka 80 nya företag.