Gå direkt till innehåll

Ämnen: Mat, dryck

Arktisk glamping, Aurora Safaris - en av de nominerade till årets Stora turismpris. Foto: Fredrik Broman

Arktisk glamping och öländsk champing kan vinna Stora turismpriset

Arktisk glamping och öländsk champing är bland de nominerade till Stora turismpriset 2023. Priset delas ut till verksamheter som bidrar till att utveckla besöksnäringen på ett hållbart sätt. De nominerade erbjuder naturupplevelser, mat i världsklass och unika boenden runt om i Sverige. Priset delas ut den 6 december på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Ny e-tjänst förenklar för livsmedelsföretag

Ny e-tjänst förenklar för livsmedelsföretag

Livsmedelsverket och Tillväxtverket lanserar en ny e-tjänst som gör det enklare för företag med livsmedelsverksamhet att lämna uppgifter till kommunerna. Samtidigt effektiviseras arbetsprocessen hos kommunerna och blir mer kvalitetssäker.

En trolsk skog eller en krog som inte finns kan vinna årets Stora Turismpris

En trolsk skog eller en krog som inte finns kan vinna årets Stora Turismpris

Nu är nomineringarna till årets Stora Turismpris klara. Priset delas ut till en aktör som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till att utveckla besöksnäringen. Priset delas ut för 28:e året i rad. Många företag inom besöksnäringen har i spåren av pandemin behövt ställa om till nya marknader och kundgrupper.

​Svårt tanka fossilfritt i landsbygder

​Svårt tanka fossilfritt i landsbygder

De senaste tre åren har mackar med fordonsgas ökat med 17 procent och Sverige har fått 400 nya elladdstationer. Få av de fossilfria möjligheterna hamnar i landsbygder. Det visar Tillväxtverkets nya rapport Tillgänglighet till kommersiell och offentlig service 2021.
Tillväxtverket går återkommande igenom hur servicen ser ut i Sverige. Det handlar om var matbutiker, mackar och apotek, liksom post

Nytt uppdrag ska stärka livsmedelssektorn

Nytt uppdrag ska stärka livsmedelssektorn

I våras lämnade Tillväxtverket tillsammans med Jordbruksverket in en handlingsplan för livsmedelsstrategin. Nu får Tillväxtverket regeringens förtroende att genomföra ett antal av förslagen. Tillväxtverket får också rollen att samordna och främja samverkan mellan aktörerna i livsmedelskedjan, både i näringsliv och samhälle.

Serverat förenklar för företag

Serverat förenklar för företag

Det behövs en mängd tillstånd för att starta företag inom restaurangbranschen. Nu har Tillväxtverket, Bolagsverket och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) tillsammans med andra myndigheter och kommuner utvecklat Serverat; digitala tjänster som förenklar för företagare och effektiviserar kommunernas handläggning.