Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Små bolag möter stora på Startup Sweden Bootcamp Industri

    Svenska industriföretag möter innovativa startupbolag på Startup Swedens Bootcamp Industri. Tillsammans med Ignite Sweden arrangerar Tillväxtverket den här veckan ett acceleratorprogram som riktar sig särskilt till dessa företag.

  • Mer kunskap behövs om hållbar turism och flyg – ny rapport

    Flyget har stor betydelse för svensk besöksnäring. Ungefär 60 procent av de utländska gästnätterna kan tillskrivas flyget. Samtidigt ökar utsläppen i absoluta tal trots tekniska framsteg, visar rapporten ​Flygets roll för besöksnäring och miljö i Sverige.

  • Producentansvar och skatter föreslås för en cirkulär ekonomi

    Det behövs flera åtgärder för att ställa om Sverige till en cirkulär ekonomi. Delegationen för cirkulär ekonomi och dess referensgrupp tittar nu på vilka insatser som kan bli aktuella att ta vidare som förslag till regeringen. Delegationen föreslår sex utmaningar, bland annat producentansvar för plast och skatt baserad på mängd återvunnet material.

  • Fokus på branscher i ny säsong av Skatteskolan

    Nu startar säsong 3 av Skatteskolan – en podcast för företagare . Den här gången är det fokus på branscher. Skatteskolan hjälper företag att reda ut frågor om skatt, moms och avgifter. Branscherna som lyfts i podden är; Bygg, Influencers, bloggare och gamers, Restaurang och besöksnäring, Kulturella och kreativa näringar och Transport.

  • Tyskland förbi Norge som största utlandsmarknad – Sommarturismen 2019

    Den svenska sommaren fortsätter att locka nya besökare. Flest utländska gästnätter kom i år från den tyska marknaden. Under juni - augusti ökade antalet gästnätter på hotell, camping, stugbyar och vandrarhem i Sverige med 5 procent jämfört med samma period i fjol. Antalet gästnätter på kommersiella boendeanläggningar i Sverige var totalt 29,4 miljoner under juni-augusti.

  • Återbruksgalleria och en ö för klimatsmart turism kan vinna Stora Turismpriset

    ReTuna och Lidö Värdshus är två av de 21 nominerade kandidaterna till årets Stora Turismpris. Priset delas ut för 26:e året i rad. Stora turismpriset delas ut till aktörer som på ett nytänkande och innovativt sätt har bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. Kandidater nomineras i samtliga län.

  • Sverige i strålkastarljuset för naturturism

    Sverige hamnar i strålkastarljuset som internationell naturdestination när Adventure Travel World Summit genomförs i Göteborg under veckan. 750 researrangörer och medier tar del av den vackra och tillgängliga svenska naturen, inspireras av utvalda paketerade upplevelser och gör affärer med svensk besöksnäring. 
    Organisationen Adventure Travel Trade Association, ATTA, som samlar researrangörer,

  • Tunga techprofiler till FemTech boot camp i höst

    I höst är det dags igen för FemTech boot camp, Tillväxtverkets acceleratorprogram för startupbolag där minst en av grundarna är kvinna. Under veckan möter deltagarna flera tunga techprofiler. FemTech boot camp är en del av Tillväxtverkets insats Startup Sweden.

  • Turismen växer med fler utländska besökare

    Turismen växer och lockar både svenska och utländska besökare. I fjol omsatte näringen 337 miljarder kronor, en ökning med 6 procent jämfört med året innan. Utländska besökare stod för drygt 40 procent eller 144 miljarder. År 2018 blev ytterligare ett bra år för turismen i Sverige, även om tillväxttakten mattades av något jämfört med de senaste tre åren.

  • Robotlyftet gör företag redo för automation

    Digitalisering, automatisering och robotisering innebär stora möjligheter för svenska industriföretag. Nu inleds det första steget i Robotlyftet när Industriella utvecklingscentra i Sverige, IUC, får uppdraget att ge små och medelstora industriföretag coachning och rådgivning inför nästa steg; ansökan om automationscheckar.

  • Batterifabrik får regionalt investeringsstöd

    Tillväxtverket bidrar till finansieringen av en ny batterifabrik i Skellefteå. Företaget Northvolt får ett regionalt investeringsstöd på 30 miljoner kronor. Totalt investerar företaget flera miljarder i batterifabriken. Syftet med stödet är att säkra företagets tidplan att möta en ökad efterfrågan på batterier med storskalig produktion.

  • Ny ordförande i Regelrådet

    Elisabeth Thand Ringqvist är ny ordförande i Regelrådet från och med 2 maj 2019. Hon har bland annat en bakgrund som vd på Företagarna och konsult på McKinsey. Regelrådet inrättades år 2008 som ett led i regeringens arbete med regelförenkling för företag.

Visa mer