Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Nya bolag till Startup Swedens boot camp

    Hållbar odling, säkrare byggarbetsplatser och balanserad skärmtid. Det är några av affärsidéerna bakom de utvalda startupbolagen i nästa veckas boot camp i Startup Sweden. Under fem dagar får deltagarna konkreta råd och tips från experter inom affärsutveckling, marknadsföring och juridik.

  • Ny ordförande i Regelrådet

    Elisabeth Thand Ringqvist är ny ordförande i Regelrådet från och med 2 maj 2019. Hon har bland annat en bakgrund som vd på Företagarna och konsult på McKinsey. Regelrådet inrättades år 2008 som ett led i regeringens arbete med regelförenkling för företag.

  • Smakprov på svensk natur inför världskongress

    Nu är det klart vilka hållbara naturupplevelser över hela Sverige som ger ett smakprov på svensk natur när över 700 internationella deltagare kommer till världskongressen Adventure Travel World Summit i Göteborg i september.

  • 150 möjligheter att möta svenska EU-investeringar

    Vad betyder EU-investeringarna för Sverige? Mellan 4 - 12 maj pågår Mitt Europa, dagar då allmänheten har möjlighet att se konkreta exempel på satsningar och möta projektägare och organisationer som får EU-finansiering.

  • Ny guide och checklista förenklar för vattenbruk

    Den som vill starta vattenbruk och odla fisk, skaldjur eller alger får räkna med att ge sig in i en regeltung bransch. Nu har Tillväxtverket tillsammans med Jordbruksverket och Livsmedelsverket lanserat en digital guide och checklista på verksamt.se som ska göra det enklare.

  • Företagens regelkostnader fortsätter öka

    Företagens administrativa kostnader till följd av regler har ökat med cirka 600 miljoner kronor under 2018. Det visar en ny rapport från Tillväxtverket.

  • Svenska regioner testar mått bortom BNP – ny antologi

    Det ekonomiska måttet BNP ger inte hela bilden. Svenska regioner har därför utvecklat BRP+, ett helt nytt mått på välfärd och hållbar utveckling. I den nya antologin Bortom BNP i det regionala utvecklingsarbetet visar regionerna hur de testar välfärdsmåttet på sin hemmaplan.

  • Mer kunskap och innovation stärker hållbar livsmedelskedja

    Prioritera forskning och innovation för att nå målen i den svenska livsmedelsstrategin. Det är också viktigt att stärka företagarperspektivet och snabba på digitaliseringen. Det föreslår Tillväxtverket och Jordbruksverket i sitt förslag till ny handlingsplan för livsmedelsstrategin, som nu har lämnats till regeringen.

  • Fokus på tre områden i vägval för cirkulär ekonomi

    Den nybildade Delegationen för cirkulär ekonomi har nu valt väg i det fortsatta arbetet för ett hållbart och innovativt näringsliv. Delegationen prioriterar tre områden; plast, offentlig upphandling och design för cirkularitet.
    Genom att välja design för cirkularitet vill delegationen bidra till nya affärsmodeller och att cirkularitet är en integrerad del i utformningen av både produkter och pr

  • Samarbete centralt för hållbarare städer

    Fem prioriterade områden ska stärka städernas förutsättningar att utvecklas på ett hållbart sätt. Åtgärderna lyfts i årets rapport från Rådet för hållbara städer, där Tillväxtverket ingår som en av elva myndigheter.

  • Regioner utvecklar socialt företagande

    ​Anbudsskolor, storytelling och social business boards är exempel på metoder som ska utveckla socialt företagande och samhällsentreprenörskap i Sverige. Totalt 17 regioner driver projekt som Tillväxtverket finansierar med 29 miljoner kronor.

  • Innovationstävling hjälper företag att växa snabbare

    Nu startar Tillväxtverket och Bolagsverkets innovationstävling verksamt.se Data Challenge. Genom att öppna upp offentliga data vill myndigheterna bakom verksamt.se ha hjälp att utveckla den smartaste digitala lösningen som gör det enklare för företagare att snabbt kunna växa.
    Brist på kapital och kompetens är några av de hinder som företagare ofta stöter på när de vill utveckla sin verksamhet.

Visa mer